Verificare Asigurare Auto RCA

Obtine reducere pentru asigurarea auto RCA

BAAR are soluții pentru asigurații cu oferte de asigurari foarte mari! ASF prin BAAR ii ajută să își reducă costul poliței de asigurare auto RCA.

ASF face precizări cu privire la polițele RCA

‘Vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal’   Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că, potrivit legii, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare, informează News.ro.

Toate clasele de bonus vor avea astfel scăderi semnificative faţă de tariful maximal de vânzare.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vine astfel în sprijinul unor categorii socio-profesionale care sunt afectate de preţurile de vânzare a poliţelor RCA, practicate în ultimele zile de firmele de asigurare. Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare”, comunică ASF.

Asigurații cu risc ridicat

Asiguratul cu risc ridicat este protejat de Legea RCA . ASF solicită tuturor companiilor de intermediere în asigurări să informeze de îndată toți clienții asupra faptului că dacă aceștia primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N”) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017 și pot solicita Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA.

Verificare asigurare auto RCA

Pentru că nu mai este obligatoriu ca șoferii să prezinte polița RCA printată în cazul unui control în trafic, există posibilitatea ca o parte dintre aceștia să uite care este valabilitatea asigurării. Însă, ei pot verifica online valabilitatea asigurării auto (RCA).

Prin acest serviciu se poate verifica valabilitatea RCA dupa numarul de inmatriculare al masinii si dupa Serie de caroserie (serie VIN). In formularul de interogare va trebui sa introduceti urmatoarele date:

  • Numar de inmatriculare (ex:B00ABC)
  • Serie de caroserie (serie VIN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *