Asigurarea de credit comercial Business Consulting Daniel A. Bujorean

INTERVIU: Daniel Bujorean și Silviu Anghel despre asigurarea creanțelor

Fragment din articolul: “Cum poți încheia o poliță de asigurare pentru a te pune la adăpost?”

În acest episod, Anghel Silviu, CCO la Obsidian Broker este intervievat de Daniel A. Bujorean, MBA, CIM despre schema guvernamentală de garantare privind asigurarea creditului comercial.

“Asigurarea de credit comercial facilitată de Obsidian Broker oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură recuperarea pierderilor din neîncasarea facturilor, echilibrând rezultatele în acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientii cu cea mai bună reputație sau cu cel mai bun istoric s-ar putea confrunta cu constrângeri operaționale și implicit financiare.

S-a observat în România o amplificare a creditului comercial în ultimul deceniu

Conform unei analize ZF.ro, s-a observat în România o amplificare a creditului comercial în ultimul deceniu, în contextul în care companiile active în România au migrat accentuat dinspre creditul financiar (imprumutiri de la bănci) către creditului comercial (aprovizionarea de la furnizori cu termen de plată în viitor).

Este așadar imperativ pentru sectorul privat să gestioneze acest risc de neplată a creanțelor printr-un instrument foarte dezvoltat în Europa occidentală și prea puțin folosit în Romania, asigurarea de credit comercial. Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură recuperarea pierderilor din neîncasarea facturilor, echilibrând rezultatele în acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientii cu cea mai bună reputație sau cu cel mai bun istoric s-ar putea confrunta cu constrângeri operaționale și implicit financiare.

Articol complet pe obsidianbroker.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *