Daniel A. Bujorean

EpochTimes: Declaratie Daniel Bujorean despre centrul recent salvat de la închidere

Pacienţii cu boli incurabile pot merge pentru consultaţii gratuite la cabinetul medical al Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, care a fost recent reabilitat şi astfel a fost salvat de la închidere.

“Cabinetul se află într-o clădire veche, care a fost afectată de ploi şi zăpezi şi s-a deteriorat. Ar fi trebuit să o închidem dacă nu era recondiţionată şi am reuşit să o refacem cu ajutorul unei sponsorizări. Acum putem oferi consultaţii în ambulatoriu pentru pacienţii care pot fi deplasaţi. Persoanele care au nevoie de îngrijire pot suna la noi la fundaţie, vor fi triate şi trecute apoi pe o listă de aşteptare, iar răspunsul din partea noastră va veni în două-trei zile”, a declarant, pentru Epoch Times, Daniel Bujorean, responsabil cu presa la Hospice Casa Speranţei.

Fundaţia  HOSPICE acordă servicii de îngrijire paliativă la aproape 1.400 de persoane anual, la centrele din Bucureşti, Făgăraş, Zârneşti şi Braşov. “La nivelul întregii ţări, nevoia pentru acest tip de îngrijiri este foarte mare, iar noi reuşim să acoperim doar 5,9% din necesar. În urma unui sondaj, a rezultat că una din cinci persoane este afectată de o boală incurabilă sau are în familie pe cineva în această situaţie. Serviciile asigurate de noi mai sunt oferite de câteva ONG-uri din ţară şi câteva centre care aparţin de spitale”, a precizat Daniel Bujorean.

Citiți știrea completă pe EpochTimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *