Agentie Marketing Online Business Consulting Romanian Marketing Agency Servicii Marketing

Consultant marketing în București. Onorarii și servicii

Un consultant în marketing este un specialist certificat și calificat de o experiență profesională solidă.  De cele mai multe ori este solicitat de o companie/organizație să analizeze, să propună soluții și/sau să dezvolte punctual: studii de marketing, strategia de marketing, poziționarea de brand, planul de marketing, managementul funcției de marketing și activitățile de marketing pe toate canalele clasice și digitale. 

De ce apelăm la un consultant de marketing digital?

  • Pentru optimizarea comunicării de marketing 
  • Pentru implementarea unui sistem de fidelizare si retenție
  • Creșterea notorietății de brand către publicurile țintă
  • Pentru dezvoltarea portofoliului de servicii și inovare 
  • Pentru eficientizarea funcției de marketing și managementul performanței
  • Digitizare și implementarea celor mai bune practici

Onorariul

Onorariul unui proiect de consultanță se calculează, de cele mai multe ori, în funcție de zilele de muncă pe proiect și rate card-ul consultantului care implementează un proiect. Dar bineînțeles mai sunt și proiecte cu preț fix pe lucrare sau preț pe volum (procent din buget), în cazul în care vorbim de administrarea unor bugete de publicitate, cum e cazul Adwords. De principiu, costurile pentru externalizare servicii de marketing digital sunt accesibile pentru orice companie de talie mică, însă proiectele de consultanță, cu multe ore de muncă, se calculează după un rate card per zi.

Când calculeaza onorariul, un consultant de marketing, va ține cont de cheltuielile de operare a firmei:  o treime din bani se duc în impozite la stat, o treime din bani reprezintă cheltuieli fixe și amortizări (Internet, curent, licențe de programe, calculatoare, servicii de telefonie, etc) și o treime din valoarea totală va însemna renumerația consultantului pentru munca depusă. Luănd în considerarea acestea, onorariile încep de la 20 EUR/oră și 100 EUR/zi de consultanță. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *